Det Gode Testamente

Nyt initiativ skal få flere danskere til at skrive testamente.

Kun ca. 17% af danskerne har lavet testamente, og det er for få. Det mener en lang række velgørende organisationer, der nu er gået sammen for at få flere til at tage stilling til arveforhold.

Med henblik på at få flere til at oprette testamente, har en lang række velgørende organisationer i Danmark, herunder Kræftens Bekæmpelse, Gigtforeningen, Hjerteforeningen og Dyrenes Beskyttelse, taget initiativ til at oprette Det Gode Testamente. I fællesskab lancerede organisationerne hjemmesiden www.detgodetestamente.dk, der sammen med en række nationale oplysningskampagner og gratis juridisk rådgivning skal klæde danskerne på til at tage stilling til arveforhold.

Formålet med initiativet er at oplyse danskerne om det relevante i at nedfælde en sidste vilje i et testamente. Samtidig ønsker man at slå fast, at det hverken er dyrt eller besværligt at oprette et testamente.

Det er samtidig organisationernes håb, at indsatsen vil øge danskernes kendskab og lyst til at skrive velgørende formål ind i deres testamente.

Hvis man beslutter sig for at testere til en eller flere af organisationerne i det gode testamente, dækker organisationerne helt eller delvist de omkostninger, der er forbundet med udfærdigelsen af testamentet. Det er en god ide at kontakte den enkelte organisation for at høre nærmere. Som udgangspunkt dækkes op til 5.000 kr. inkl. moms, og en forudsætning for at få tilskud til omkostningerne er, at testamentet udfærdiges af en bestallingshavende advokat eller af en jurist med tilsvarende ansvarsforsikring. Ydermere er det en forudsætning, at organisationen forud for betalingen modtager en kopi af det underskrevne testamente.

Det gode testamente er etableret i samarbejde med en række advokatfirmaer, som har tilsluttet sig ordningen.

Advokatfirmaet Bang/Brorsen & Fogtdal har tilknyttet følgende advokater til ordningen:

Annette With Sørensen, Bendte Vassard, Bent Ellegård Pedersen, Elisabeth Eriksen, Keld Nørreslet og Mariann Jørn Hansen.

Ønsker du at få yderligere information om ordningen, er du velkommen til at kontakte Advokatfirmaet Bang/Brorsen & Fogtdal enten på tlf. 88 77 88 77 eller pr. mail: info@BBFadvokater.dk

Skrevet af

Bent Ellegård Pedersen, Advokat Advokatfirmaet Bang / Brorsen & Fogtdal​

Nykøbing Falster

Vordingborg 

Stege 

Næstved

Præstø
​​

Telefon: +45 8877 8877

E-mail: info@BBFadvokater.dk

CVR: 35868070

Vi er medlem af​

​    daa_logo_2016_50mm

dfa_logo_rgblogo_laf_sort

advokat_4425det-gode-testamente_4428