​NYE REGLER OM GÆLDSSANERING

Går du og overvejer at søge om gældssanering? Så kan det være, at du skal vente lidt med at søge.

Der er foreslået vedtagelse af nye regler på gældssaneringsområdet, og for nogle målgrupper kan det godt betale sig at vente med at søge til efter de nye regler (forventeligt) træder i kraft 17. juli 2022.

Der er lagt op til 3 væsentlige ændringer:
Den væsentligste ændring er, at den generelle afdragsperiode nedsættes fra 5 år til 3 år dog undtaget tilfælde hvor størstedelen af gælden angår studiegæld, eller hvor der er (lidt) for høje boligudgifter.

Herudover forventes reglerne lempet, således at nyere forbrugsgæld ikke nødvendigvis står i vejen for gældssanering, men i stedet underlægges en vurdering, hvor det afgørende er, hvad lånet er brugt til.

Endeligt er det foreslået at se mere nuanceret på de situationer, hvor skyldner har undladt at betale af på sin gæld, selvom der har været rimelig mulighed for det. I disse situationer er der lagt op til en individuel vurdering af skyldners økonomiske dispositioner, herunder om årsagen til skyldners undladelse kan tillægges manglende betalingsvilje eller betalingsevne.Advokatfirmaet Bang / Brorsen & Fogtdal​

Nykøbing Falster

Vordingborg 

Stege 

Næstved

Præstø
​​

Telefon: +45 8877 8877

E-mail: info@BBFadvokater.dk

CVR: 35868070

Vi er medlem af​

​    daa_logo_2016_50mm

dfa_logo_rgblogo_laf_sort

advokat_4425det-gode-testamente_4428trygt boskifte 1.pdf