Ny dom fra Højesteret om samværschikane.

​Højesteret har for nylig bestemt, at en far skulle tildeles den fulde forældremyndighed pga. grov samværschikane udøvet af mor.


Samværschikane er fx, hvis bopælsforælderen ikke udleverer barnet til samvær eller hvis bopælsforælderen forbyder den anden forældre at se barnet.

For at få ophævet den fælles forældremyndighed, skal der være konkrete holdepunkter for at antage, at forældrene ikke er i stand til at samarbejde til barnets bedste. Højesteret fandt, at der var sådanne konkrete holdepunkter, idet der ikke var hverken tillid eller kommunikation mellem forældrene.

På baggrund af sagens konkrete oplysninger fandt Højesteret, at faren var den af forældrene som bedst evnede at få fremtidige samværsordninger til at fungere og dermed fandtes faren at være den bedste til at sikre, at barnet opnåede god kontakt til begge forældre. Faren fik derfor den fulde forældremyndighed.


Et barn får desuden bopæl hos den part, som har den fulde forældremyndighed.

Hvis I har spørgsmål omkring forældremyndighed, samvær eller bopæl er I velkomne til at kontakte advokat Louise Juul på telefon 88 77 88 77 eller mail LJ@BBFadvokater.dk. Advokatfirmaet Bang / Brorsen & Fogtdal​

Find os​

Nykøbing Falster

Vordingborg

Stege

Næstved

Præstø​

Kontakt os​

​Telefon: +45 8877 8877

E-mail: info@BBFadvokater.dk

CVR: 35868070

Vi er medlem af

              daa_logo_2016_50mm       dfa_logo_rgb       logo_laf_sort       advokat_4425       det-gode-testamente_4428       trygt boskifte 1.pdf