​Reflektionsperioden ved skilsmisse afskaffe

Skilsmisseramte med børn under 18 år vil fra den 1. juli 2020 undgå den nuværende refleksionsperiode på 3 måneder.


Refleksionsperioden, som blev indført i april 2019, betød, at par med børn under 18 år først kunne blive skilt efter en reflektionsperiode på 3 måneder.


Reflektionsperioden har skabt forvirring og frustration hos skilsmisseramte og har desuden været en ulempe i forbindelse med advokaternes rolle.


Det er derfor meget glædeligt at høre, at et flertal i Folketinget netop har besluttet at reflektionsperioden afskaffes.


Hvis du ønsker rådgivning om skilsmisse eller har spørgsmål til den netop afskaffede reflektionsperiode, er du velkommen til at kontakte advokat Louise Juul på telefon 88 77 88 77 eller på mail LJ@BBFadvokater.dkSpørgsmål: Gælder det også for dem som er i gang med reflektionsperioden?

Bliver det bare stoppet eller skal det gammel ansøgninger gennemgår det helt?


Svar: Umiddelbart vil ansøgninger om skilsmisser indsendt fra 3 måneder før den 1. juli, som udgangspunkt være omfattet af reglerne omkring afskaffelse af refleksionsperioden.


I disse tilfælde bør man kunne blive skilt uden refleksionsperiode, såfremt man iøvrigt er enige om vilkårene for skilsmisse, herunder om der skal betales ægtefællebidrag mv.

Man skal være opmærksom på at Familieretshuset har meget lange sagsbehandlingstider for tiden, og derfor kan der gå noget tid før man modtager en bevilling om skilsmisse.
Advokatfirmaet Bang / Brorsen & Fogtdal​

Find os​

Nykøbing Falster

Vordingborg

Stege

Næstved

Præstø​

Kontakt os​

​Telefon: +45 8877 8877

E-mail: info@BBFadvokater.dk

CVR: 35868070

Vi er medlem af

              daa_logo_2016_50mm       dfa_logo_rgb       logo_laf_sort       advokat_4425       det-gode-testamente_4428       trygt boskifte 1.pdf