Danse- og motionshold skal ikke betale vederlag til Koda

​Højesteret har d. 30.10.2017 truffet afgørelse om, at en aftenskole ikke skulle ikke betale vederlag til Koda for anvendelse af musik på danse- og motionshold. 


Sagen angik navnlig, om aftenskolens anvendelse af musik på en række danse- og motionshold udgjorde en offentlig fremførelse i ophavsretslovens forstand, og om aftenskolen derfor skulle betale vederlag til Koda.


Højesteret fastslog, at der ikke skulle betales vederlag til Koda, da musikafspilningen i forbindelse med undervisning på danse- og motionshold ikke kunne anses for offentlig fremførelse.


Højesteret har i en tidligere dom fastslået, at musikafspilning på lokale gymnastikforeningers træningshold ikke havde karakter af offentlig fremførelse efter ophavsretsloven, og der var ikke grundlag for at behandle den musikafspilning, som fandt sted på de pågældende danse- og motionshold hos FOF København, anderledes. 


Du er velkommen til at kontakte advokat Annette With Sørensen pr. tlf. 88 77 88 77 eller pr. mail: aws@BBFadvokater.dk, hvis du har nogen spørgsmål hertil. 

Advokatfirmaet Bang / Brorsen & Fogtdal​

Find os​

Nykøbing Falster

Vordingborg

Stege

Næstved

Præstø​

Kontakt os​

​Telefon: +45 8877 8877

E-mail: info@BBFadvokater.dk

CVR: 35868070

Vi er medlem af

              daa_logo_2016_50mm       dfa_logo_rgb       logo_laf_sort       advokat_4425       det-gode-testamente_4428       trygt boskifte 1.pdf