fb-f-logo-blue-22​  linkedin-logo

Løbeskader dækkes alligevel af din private ulykkesforsikring

​Højesteret har d. 5. september 2017 ændret landsretsdommen vedrørende løbeskader.


Højesteret har således besluttet, at en meniskskade opstået i forbindelse med en løbetur var omfattet af forsikringspolicernes ulykkesbegreb og dermed dækket af privat ulykkesforsikring.


Private ulykkesforsikringer dækker alene ulykkestilfælde, hvorved forstås en pludselig hændelse, der forårsager personskade.


Højesteret har i dommen udtalt, at definitionen af ulykkestilfælde er bred, og at den blev indført med det sigte at yde en bredere dækning – end hidtil – for pludseligt opståede helbredsforringelser, herunder med det sigte at dække sports- og vridskadetilfælde. Højesteret fandt, at løbeaktivitet må sidestilles med sportsaktiviteter, og at det måtte komme forsikringsselskaberne til skade, at forsikringspolicernes beskrivelse af ulykkesbegrebet var uklar.


Højesteret fastslog på den baggrund, at definitionen på et ulykkestilfælde måtte anses for at omfatte den situation, hvor der pludseligt under løbeaktivitet opstår personskade.


Landsretten var nået til et andet resultat og havde frifundet ulykkesforsikringsselskabet for at skulle dække skaden.


Du er meget velkommen til at kontakte advokat Bendte Vassard på tlf. 88 77 88 77 eller pr. mail: bv@BBFadvokater.dk, hvis du har spørgsmål til dette. 

Erhvervsrådgivning

​Vi varetager juridiske opgaver for en lang række af erhvervsvirksomheder.

Privatrådgivning

Hos Advokatfirmaet Bang / Brorsen & Fogtdal har vi en lang tradition for at rådgive private.

Tvangsauktioner

​Her kan du se alle de aktuelle tvangsauktioner vi har lige nu.

Advokatfirmaet Bang / Brorsen & Fogtdal

Nykøbing Falster • Vordingborg • Stege • Næstved         |         Telefon: +45 8877 8877        |         E-mail: info@BBFadvokater.dk