Nye regler om fremtidsfuldmagter

Den 1. september træder de nye regler om fremtidsfuldmagter i kraft.


Med de nye regler kan du selv bestemme, hvem der skal tage sig af dine økonomiske og personlige forhold, hvis du på et tidspunkt ikke længere er i stand til det f.eks. på grund af demens, senilitet eller anden svækkelse/sygdom.


Med reglerne om fremtidsfuldmagter har man indført et enkelt og privatretligt alternativ til det offentligt fastsatte værgemål. Man har med andre ord øget den enkelte borgers ret til selvbestemmelse og givet mulighed for selv at påvirke eget liv og fremtidige forhold.

En fremtidsfuldmagt skal oprettes skriftligt, vedkendes for en notar og registreres i et digitalt fremtidsfuldmagtsregister for at opnå gyldighed. Fuldmagten træder i kraft ved en anmodning til Statsforvaltningen, som påser, at betingelserne for iværksættelse af fuldmagten er opfyldt. 

Når fuldmagten er sat i kraft, fører Statsforvaltningen et hvilende tilsyn med den fuldmægtige og kan gribe ind, hvis der konstateres forhold i modstrid med fuldmagtsgiverens interesser. Statsforvaltningen fører ikke tilsynet af egen drift. Tilsyn kan kun forventes, såfremt Statsforvaltningen bliver gjort opmærksom på eventuelle ”uregelmæssigheder”.


Har du allerede oprettet en skriftlig generalfuldmagt, bør du overveje, om generalfuldmagten skal erstattes med en fremtidsfuldmagt.


Kontakt en af vores familieretsadvokater på tlf. 88 77 88 77 eller pr. mail: info@BBFadvokater.dk, hvis du har spørgsmål til en allerede oprettet generalfuldmagt, eller hvis du overvejer at oprette en fremtidsfuldmagt.

Advokatfirmaet Bang / Brorsen & Fogtdal​

Find os​

Nykøbing Falster

Vordingborg

Stege

Næstved

Præstø​

Kontakt os​

​Telefon: +45 8877 8877

E-mail: info@BBFadvokater.dk

CVR: 35868070

Vi er medlem af

              daa_logo_2016_50mm       dfa_logo_rgb       logo_laf_sort       advokat_4425       det-gode-testamente_4428       trygt boskifte 1.pdf