Nye regler om alkolås

De nye regler giver mulighed for at beholde førerretten efter spirituskørsel.


​En alkolås er en teknisk anordning, som kobles til tændingssystemet i et motorkøretøj, f.eks. en personbil. Før køretøjet kan starte, skal føreren blæse i et mundstykke, hvorefter mængden af alkohol i udåndingsluften kontrolleres.


De hidtidige regler om alkolås trådte i kraft d. 1.4.2015. Disse regler gav personer, der var dømt for spirituskørsel med en promille, der ikke oversteg 2,00 i førstegangstilfælde, eller som i andengangstilfælde havde kørt med en promille, der ikke oversteg 1,20, mulighed for, mod installation af en alkolås i deres køretøj, at få deres kørekort igen 1 år før udløbet af den oprindelige frakendelsesperiode.


Alkolåsordningen blev aldrig en succes.


Folketinget har d. 30.5.2017 vedtaget en lovændring, som gør ordningen væsentligt mere attraktiv. 


Med de netop vedtagne regler kan alkolåsen helt træde i stedet for en ubetinget frakendelse af kørekortet i alle tilfælde, der efter de hidtil gældende regler gav mulighed for at få kørekortet tilbage 1 år før tid. 


Derfor kan personer, der dømmes for spirituskørsel med en promille op til 2,00 i førstegangstilfælde eller op til en promille på 1,20 i andengangstilfælde beholde kørekortet mod at installere en alkolås i deres bil eller motorcykel.


Reglerne om alkolås er endnu ikke trådt i kraft. Tidspunktet for ikrafttræden er fortsat uvist.


Du er velkommen til at kontakte advokat Annette With Sørensen, hvis du har spørgsmål til dette. 

Advokatfirmaet Bang / Brorsen & Fogtdal​

Find os​

Nykøbing Falster

Vordingborg

Stege

Næstved

Præstø​

Kontakt os​

​Telefon: +45 8877 8877

E-mail: info@BBFadvokater.dk

CVR: 35868070

Vi er medlem af

              daa_logo_2016_50mm       dfa_logo_rgb       logo_laf_sort       advokat_4425       det-gode-testamente_4428       trygt boskifte 1.pdf