Tør du lave dit testamente uden hjælp fra en advokat?

​Du kan købe togbilletter på nettet og nå det rigtige mål. Men med testamenter og ægtepagter er det desværre ikke helt så enkelt!

Medierne har netop omtalt en ny internettjeneste for bankkunder, hvor kunden selv kan oprette dokumenter så som testamenter og ægtepagter. Dokumentet skal blot underskrives med kundens NemID.

Det er altid dejligt og positivt, når nogen vil hjælpe. Og så endda gratis. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Og desværre er det ikke helt så enkelt som beskrevet!

Man kan nemlig ikke oprette et gyldigt testamente blot ved at underskrive et dokument med sin NemID. Det er simpelthen ikke en mulighed ifølge loven, og et sådant dokument vil være helt uden virkning.


Det er heller ikke alt, som man gyldigt kan aftale. Hvis man ikke har fuldstændigt kendskab til, hvad man gyldigt kan aftale – både i et testamente og i en ægtepagt, kan man let få lavet et dokument, der slet ikke har nogen virkning.


På den måde kan gratis testamenter og ægtepagter ende med at blive til dyre retssager.

De fleste mennesker betaler forsikringspræmier til både bil, hus og hund – bare for en sikkerheds skyld. 

Men måske dør du ikke? Og måske skal du ikke skilles?

Ja, det koster penge at gå til advokat. Men advokaten kender juraen, rådgiver dig og laver dokumenterne udelukkende ud fra din situation, og advokaten sikrer, at dokumenterne er gyldige.

Vi er helt på din side!


Du er velkommen til at kontakte advokat Annelise Hvidalh@bbfadvokater.dk eller 88 77 88 77, hvis du har spørgsmål til dette. 

Advokatfirmaet Bang / Brorsen & Fogtdal​

Find os​

Nykøbing Falster

Vordingborg

Stege

Næstved

Præstø​

Kontakt os​

​Telefon: +45 8877 8877

E-mail: info@BBFadvokater.dk

CVR: 35868070

Vi er medlem af

              daa_logo_2016_50mm       dfa_logo_rgb       logo_laf_sort       advokat_4425       det-gode-testamente_4428       trygt boskifte 1.pdf