Udlændinges køb af fast ejendom i Danmark.

​Udlændinges køb af fast ejendom i Danmark. 

Udlændinges køb af fast ejendom i Danmark er lovreguleret i Erhvervelsesloven (lov om erhvervelse af fast ejendom).

Hovedreglen er, at udlændinge som ikke har bopæl i Danmark, og som ej heller tidligere har boet i Danmark i et tidsrum af i alt 5 år, kun kan købe fast ejendom i Danmark såfremt den pågældende opnår tilladelse hos Civilstyrelsen til køb af fast ejendom. Når Civilstyrelsen skal vurdere, om du har haft bopæl i Danmark i mindst 5 år, ser Civilstyrelsen på oplysningerne fra cpr-registret.

En eventuel tidligere bopælsperiode behøver ikke at have været sammenhængende. Det afgørende er, at man samlet set har haft en bopælsperiode på i alt 5 år. Bemærk i den forbindelse, at midlertidige ophold på grund af studieophold, ferie eller lignende som udgangspunkt ikke medregnes i perioden.

Undtagelse for EU-og EØS-borgere.

For EU- og EØS-borgere gælder der særlige regler. Statsborgere fra disse lande kan uden tilladelse fra Civilstyrelsen, men blot mod afgivelse af en tro- og loveerklæring, købe en helårsbolig (men ikke et sommerhus) og ejendom til erhverv, såfremt den pågældende enten har et EU- opholdsbevis eller har eller vil have job eller drive virksomhed her i landet. Når efterfølgende EU-borgeren/ EØS-borgeren har taget ophold i Danmark, kan den pågældende erhverve sommerhus efter hovedreglen. Der gælder i øvrigt særlige regler for erhvervelse af sommerhuse og for selskabers erhvervelse af fast ejendom i Danmark.

Såfremt du har brug for rådgivning om køb af fast ejendom i Danmark, er du velkommen til at kontakte en af vores boligadvokater på telefon 88 77 88 77 eller send en mail til info@BBFadvokater.dk

Advokatfirmaet Bang / Brorsen & Fogtdal​

Find os​

Nykøbing Falster

Vordingborg

Stege

Næstved

Præstø​

Kontakt os​

​Telefon: +45 8877 8877

E-mail: info@BBFadvokater.dk

CVR: 35868070

Vi er medlem af

              daa_logo_2016_50mm       dfa_logo_rgb       logo_laf_sort       advokat_4425       det-gode-testamente_4428       trygt boskifte 1.pdf